Vi hade på känn att Willands skulle gå ut hårt direkt för att visa oss att det var deras hemmaborg.
Mycket riktigt så börjar matchen precis som vi gissat.
Hård press från Willandsspelarna. Och när dom hade bollvar deras plan att förbi våra backar för att avlossa skott.
Men vi var beredda på detta och stod upp bra och backarna låg i täck för det mesta..
Efter 4-5 minuter, så avtar deras skrämseltaktik och vi får ha bollen lite mer. Willands är dock det bättre laget denna eftermiidag. Inget snack om saken. Eric Jannerstig får visa upp sig och gör en superräddning i åttonde minuten.
Ruggigt snabbt skott från sidan. Eric hinner komma över och tar skottet. De flesta i hallen såg framför sig ett ledningsmål. Men Eric jannerstig hade tydligen andra planer.

Men Willands tar ledningen några minuter senare. När matchuret visar (10.30) ligger bollen i mål. Frislag till Wllands och vi står och blir lite passiva. Något som Willands inte är sena att utnyttja Trots underläge så har vi bra snack på bänken och vi peppar varandra.Stundtals sticker vi upp, men dom riktigt bra målchanserna uteblir för oss.
I matchminut (18.49) åker vi på en utvisning pga slag. Viktor Rickardsson får besöka botbänken. Vi klarar av perioden utan att släppa in mål trots boxplay.

Andra perioden
Vi börjar andra perioden med Rickardsson i utvisningsbåset.. Eric Jannerstig som vaknat på rätt sida denna match räddar oss kvar i matchen. Vi klarar av vårt boxplay med bra försvarspel. Våra backar gör ett bra jobb och ligger i täck hela tiden när Willandsspelarna avlossar sina projektiler..
Tvärr får vi inte glädjas av att vi klarade av boxplay och att vi spelar bra försvarsspel..

I matchminut 1,32 så får Willands ytterligare ett frislag nere vid Eric högra hörn. Ett snabbt uppspel till en Willandsspelare som drar iväg ett skott som letar sig in bakom Janerstig. 2-0 till Willands. Lite tungt när vi kände att vi rett ut ett boxplay och var på väg att ta upp kampen till en kvittering. Men vi kämpar på... och vi känner trots övertag för Willands att vi står upp bra och ger oss inte. I fjärde minuten så har vi en riktigt bra chans då vi radar upp en dubbelchans framför Willandsmålvakten. Men målet uteblir. - Belöningen av vårt slit kommer.
Reducering i matchminut (7.05). Fredrik Tagesson får bollen vid mittlinje och driver på mål och sätter 2-1.
Härlig känsla!...Tyvärr drabbas vi nästan omgåemde av en utvisning till då Hugo åker ut för osporsligt uppträdande vid ett frislag för Willands. Vi klarar även av detta boxplay genom hårt och uppoffrande arbete av våra backar..
Andra perioden slutar med 1-0 till oss och på tavlan och i matchen är det 2-1.

Tredje perioden
Vi starat perioden kanonbra. Vi har fortafarande en tro på oss själva. Vi beslutar även att gå ner på 2 femmor och ändarar om lite för att komma igån med vårt offensiva spela som kärvar lite denna match. Det ger omgående resultat.
Vi får igång vårt spel och passningar sitter. Tror det är Jacob Tuvesson som får fram en riktig smörpass till Simon Zerai redan efter 20 sekunder som tar emot pass och skjuter, men målvakten i Willands gör en fantomräddning.
Fortsatt ledning för Willands.

Spelet börjar nu bli håradare och det smäller på rätt bra runt sargerna. Lite arga blickar utdelas, men det är lika mycket åt båda hållen kan jag tycka. Även framför mål är vi heta. Robin Rosander och en Willandsspleare vill ta en lite dans som domaren inte uppskattar och skickar båda till botbänken. (3.45) in i tredje får vi en starff emot oss.
Straffen förvaltas inte på bästa sätt. Trots att bollen hamnar i mål, så har domare tolkat som att första chansen (avslut) redan har förbrukats. Mål för Willands uteblir och kampen om poäng fortsätter.

Vi är inte ofarliga och vi fortsätter skapa målchanser. Stolpträff av Jacob Tuvesson i matchminut (4.30).
Minuten senare samme Jacob Tuvesson, passar till Jimmi Johnsson som missar målet med sitt direktskott.
Tyvärr går skottet precis utanför. Istället utökar Willands sin ledningen i matchminut (11.42).
Tyvärr ännu en gång vid ett frislag. - Pass till en Willandsspelare vid övre slottet.Skottet går igenom.

Vi lyckas sedan inte komma ikapp, kraften finns inte riktigt, Tyvärr!

Slutresultat 3-1

Vi stod upp denna match! Vi är definitivt ett lag att räkna med.

Nästa match: IBK Osby vs Bromölla den 9/19 kl 19.30